Груевски сега е само почесен претседател на ВМРО ДПМНЕ

 

Претседателот на Собранието Талат Џафери само ја констатираше оставката на пратеникот Никола Груевски,

„Ве известувам дека пратеникот Никола Груевски поднесе оставка од функцијата пратеник во Собранието на Република Северна Македонија на 5 јуни 2019 година. Констатирам дека согласно член 152 став 1 алинеја 1 од Изборниот законик на пратеникот Никола Груевски му престанува мандатот на пратеник во Собранието на Република Македонија“, рече Џафери.