Кавга меѓу ДУИ и Оливер Спасовски за запленетиот тутун во Љуботен

Неколку дена по полициската акција на Љуботен, пратеникот на ДУИ, Ејуп Алими, иако е дел од Владата, го праша министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, зошто полицијата ги тероризирала албанските семејства во Љуботен, а не го спречила криминалот со тутун пред да ја премине границата.

Подолу е видео прилогот на Алсат за караницата меѓу ДУИ и Спасовски.

https://youtu.be/iBrvIZwiK1w?t=8