Поплавени куќи и урнати мостови во Босна и Херцеговина

0
243

Поплавени куќи, урнати мостови и уништени патишта предизвика невремето во делови од Босна и Херцеговина.

Во општината Маглајм, се излеа реката Фојница и поплави неколку куќи, а во Зеница пак поплавени се неколку населби.

Во текот на денешниот ден состојбата се нормализира.