Скопското обвинителство постапува за објавена аудио снимка за Курто Дудуш

Обвинител веднаш издал наредби за вештачење на мобилни телефонски апарати на градоначалник и на лицето споменувано во снимениот материјал, а истовремено, до мобилните оператори е издадено барање за обезбедување на листинзи од телефонските броеви за да се утврди меѓусебната телефонска комуникација на двете лица.

Надлежниот јавен обвинител до СВР Скопје издаде наредби и насоки да продолжи со истражување на целиот кривично-правен настан, односно да обезбеди податоци околу неовластеното снимање на настанот, да утврди што точно се случило, дали некое лице е нападнато и од кого, дали притоа се здобило со телесни повреди, кога настанот е пријавен и на кој начин е евидентирана пријавата – стои во соопштението на обвинителството.