Дома Вести Македонија ДУИ бара Бесими да стане гувернер на Народна банка, а Бежовска да...

ДУИ бара Бесими да стане гувернер на Народна банка, а Бежовска да оди во финансии

 

Од ДУИ за весникот изјавиле дека очекуваат СДСМ да го почитува договорот од пред две години за именување на Бесими на чело Народната банка на Македонија, бидејќи ова беше една од точките од договорот на владејачката коалиција.

 

Важно е што ние не се откажавме од тоа, албански кадар, се разбира професионалец, да ја води Народната банка на Северна Македонија. Ова беше и една од точките кога се поделија ресорите заедно со СДСМ кога тие формираа владина коалиција, велат за КОХА од партијата на Ахмети