Заев – Ако Нефи Усеини не ги тргне дивоградбите тоа ќе го стори државата

0
137

Ако Нефи Усеини не ги тргне дивоградбите тоа ќе го стори државата, одговори денеска Заев на новинарско прашање во врска со нелегално изградени објекти од страна на советникот од ДУИ во Охрид.

Законот најпрвин треба да го спроведе локалната власт, која ако не постапи според законот, тогаш нејзините надлежности ќе бидат одземени и правдата ќе ја истера државата, посочи премиерот