ПРОТЕСТ: Еколошко друштво “Натура-Лаб” – ЛАБУНИШТА најавува протест

Еколошко друштво “Натура-Лаб” – Лабуништа, ги известува граѓаните од Лабуништа дека на ден 19.07.2019 (Петок), ќе организират протест во местото Суво Поле (Кореа),, на магистралниот пат Струга – Дебар, со почеток во 15 часот.

По тој повод ги покануваме сите еколошки здруженија кои ја сакаат и чуваат животната средина природните убавини да ни направат чест и да дадат подршка  со нивно присуство на протестот.

Исто така ги замолуваме и покануваме сите граѓани од нашата поблиска и подалечна околина, а посебно жителите кои живеат во подножјето на планина Јабланица да земат што памосовно учество на истиот настан

ЗЕПТ  Натура – Лаб Лабуништа