Протест за поддршка на Ел Чека, неговата мајка тврди дека ја нападнал член на ДУИ

0
177

Стотина демонстранти попладнево, на плоштадот Скендербег во Скопје, одржаа протест за поддршка на кичевецот кој под псевдонимот Ел Чека објавува аудио снимки за наводни коруптивни дејства на високи челници од ДУИ. Организатор на протестот беше семејството на Ел Чека.

Според мајката на Ел Чека, протестот почнал со инцидент во кој, како што изјави таа за медиумите, „била нападната заедно со нејзиот втор син, од страна на членот на ДУИ, Исмет Гури“, при што ѝ била нанесена повреда на раката.

Исмет Гури е обвинет во „Титаник“ како член на Општинската изборна организација во Чаир.