Еколошка катастрофа кај струшко Калишта

Еколошка катастрофа! Утрово добивме многу непријатни фотографии снимени кај игралиштето во Калишта, предупредуваат денеска од Здружението НАТУРА ЛАБ – Лабуништа.

-Несовесноста на “луѓето” нема крај! Време е да се превземат строги мерки против ваквите НЕЛУЃЕ кои свесно ја загадуваат природата и здравјето на околните мештани, велат од Здружението.

Од таму апелираат дека доколку некој има било какви информации за сторителот на ова дело, да го пријават кај нив.