Најбарани на листата на Интерпол се – Албанците! Еве по колку Македонци е распишана потерница

0
176

Повикувајќи се на албанската телевизија “Top Channel”, порталот пренел дека повеќето од 116 државјани на Албанија не ги бара само таа, туку и други земји во кои постои сомнение дека извршиле злосторства.

На листата зад Албанија и БиХ се наоѓаат Бугарија со 50, Романија со 48 и Франција со 28 меѓународно барани лица.

Интерпол бара 4 македонски државјани, а кога станува збор за земјите од регионот, на листата на Интерпол има 25 осомничени од Србија, 22 Хрвати и 4 Црногорци.

На дното на листата се Исланд, Ирска и Луксембург, со по едно барано лице