Започна преселбата на предметите од СЈО

0
162

Предметите на СЈО се селат во Јавното обвинителство. Државниот обвинител Љубомир Јовески лично го следеше процесот на преземање кој почна во просториите на специјалното обвинителство. Формирал комисија од обвинители, а за нив изготвил и упатство според кое ќе се прави трансферот.

„Откако тој процес ќе заврши ќе се пристапи во понатамошна фаза да се определат надлежните обвинителства – стварната и месната надлежност на обвинителствата. До тој момент, преземените предмети остануваат кај јавните обвинители од СЈО кои до сега постапувале по предметите“, изјави Љубомир Јовески, Јавен обвинител.