Србија секој месец ја напуштаат повеќе од 4000 лица

0
220

Србија секој месец ја напуштаат повеќе од 4000 лица, а на годишно ниво бројката изнесува 51.000, покажуваат податоците на Европскиот завод за статистика.

Најголем дел од нив се млади лица, а според студијата на фондацијата Фридрих Еберт, причина за иселувањето се економските проблеми, како и „песимистичкиот поглед на иднината на српското општество“ .