СУДСКИОТ СОВЕТ ГО РАЗРЕШИ ЈОВО ВАНГЕЛОВСКИ

Јово Вангеловски веќе не е претседател на Врховен, ниту судија. Судскиот совет на денешната седница го разреши поради нестручно и несовесно вршење на функцијата. Му „пресуди“ одлуката да го спаси од притвор бизнисменот Сеад Кочан во предметот „Труст“ на СЈО. Вангеловски е разрешен со 7 гласа „за“ од 10 членови на Советот. Врховен сега има нов В.Д претседател, врховниот судија Фаик Арслани.