Адеми: Одлуките за избор на најповолна понуда за учебници се потпишани

0
145

Министерот за образование Арбер Адеми денеска изјави оти оваа недела ги потпишал одлуките за избор на најповолна понуда за учебници и додаде дека прашање на време е кога ќе се испечатат новите учебници и ќе бидат дистрибуирани до сите училишта.

Адеми денеска учествуваше на традиционалната манифестација „Градиме мостови”, а одговарајќи на новинарски прашања за недостигот на учебници, како и за нивниот лош квалитет напомена дека во однос на откупот навреме се обезбедни учебници и навреме се дистрибуирани.