Владата утрешната седница ќе ја одржи во Битола

Македонската влада утрешната редовна 159-та седница утре ќе ја одржи во Битола, во зградата на општината.

Од владата најавуваат дека ова ќе биде прва од низата седници кои во наредниот период ќе се одржуваат во различни региони во државата.

Со седницата ќе претседава претседателот на владата на Северна Македонија, Зоран Заев и на неа ќе присуствуваат сите министри додека како гости поканети се градоначалниците од Пелагонискиот регион, од општините Битола, Прилеп, Крушево, Кривогаштани, Долнени, Новаци, Могила и Демир Хисар.