Дали Бујар Османи размислувал за оставка?

Премиерот Зоран Заев одлучи да оди на избори, а оставката ќе ја поднесе на 3-ти јануари. Дали Вие г.Османи сте размислувале за оставка?

-Не, бидејќи мојата улога беше да добиеме чиста препорака и добар извештај од Европската комисија. Улогата на Секретаријатот за европски прашања е да ги координира реформите со цел Европската комисија да даде позитивна и чиста препорака, согласно која потоа земјите-членки би одлучувале. Одговорност би имале доколку имавме негативен одговор или нечиста препорака.-, рече Османи.

Целата изјава на Османи низ следното видео: