Дендиас -Грција има стратешки интерес на Западен Балкан

Грција има стратешки интерес на Западен Балкан, вели министерот за надворешни работи на Грција Никос Дендиас. Министерот вели дека по одлуката на ЕУ да не и се додели датум за членство на Македонија, тој разговарал со неговиот македонски колега Никола Димитров и вели дека Грција ќе ги продолжи контактите. Во интервју за грчко радио, Дендиас

за Договорот од Преспа, рече дека Нова демократија не била против договор, туку била против конкретни одредби на конкретниот договор.