Доктор нападнат од пациент во болницата во Прилеп

Нападот се случил околу 22 часот на ортопедското одделение и од МВР информираат дека се преземаат мреки за расчистување на случајот.

Докторите пред еден месец протестираа по серијата напади врз медицински персонал. Во низата напади ова е четврти случај на напад за помалку еден месец. Докторите бараат зголемување на мерките за безбедност.