ЕКСКЛУЗИВНО Венецијанската комисија оценува дека Законот за јазиците ќе го загрози функционирањето на целиот судски систем!

0
92

Според документот што го поседува Плусинфо, драфтираните заклучоци на Венецијанската комисија се силна критика за Законот за јазиците и тие, на некој начин, препорачуваат детално да се простудираат причините поради кои е сменет законот од 2008 година и причините за недостатоците во спроведувањето на тој закон. На 17 декември ќе биде познато дали оваа верзија на заклучоците на Венецијанската комисија ќе се официјализира и што тоа ќе значи за иднината на овој закон, пишува Плус Инфо. Повеќе за мислењата и ставовите на комисијата кликнете на линкот plus info