ЕУ се согласи да го одложи Брегзит до 31 јануари в година

Европската Унија се согласи да се одложи Брегзит до 31 јануари наредната година.

Претседавачот со Унијата Доналд Туск, на Твитер напиша дека „ЕУ27 се согласи да го прифати барањето на Британија за флексибилно одложување на Брегзит“.

Тоа значи дека Британија би можела да излезе и порано, доколу Парламентот го ратификува законот за напуштање на Унијата.