Заев се огради од Зекири за неговите критики кон Тимоние

Премиерот, Зоран Заев, денеска се огради од пратеникот и потпретседател на СДСМ, Мухамед Зекири, за неговите ставови искажани против францускиот амбасадор, Кристијан Тимоние. Заев порача дека тоа не се ставови на СДСМ и дека наместо да се критикува амбасадорот на Франција, премиерот рече дека Македонина треба да ги јакне односите со оваа земја членка.