Захариева: Одложувањето на преговорите со Македонија ќе го дестабилизира регионот

IPortal
header ad banner
НОВОСТИ

МАКЕДОНИЈА ЗАХАРИЕВА: ОДЛОЖУВАЊЕТО НА ПРЕГОВОРИТЕ СО МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО ДЕСТАБИЛИЗИРА РЕГИОНОТ
СВЕТ ДЕМОНСТРАНТИТЕ МАРШИРААТ КОН БАРСЕЛОНА
СВЕТ ТРАМП: „ВО РЕД Е“ РУСИЈА ДА МУ ПОМОГНЕ НА ДАМАСК
МАКЕДОНИЈА ГОЛЕМАТА СУМА ГО ОТКАЖА ПЕНЗИОНЕРОТ ДАМЈАНОВСКИ ДА ЈА КУПИ 1ТВ
СВЕТ ТУСК: ЗА СЕДУМ ЧАСА ЌЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЌЕ СЕ СЛУЧИ БРЕГЗИТ
Следи не на Facebook
Фото: europeanaffairs.it
МАКЕДОНИЈА
Захариева: Одложувањето на преговорите со Македонија ќе го дестабилизира регионот
16 октомври , 2019
Одложувањето на почетокот на преговорите за пристапување на Северна Македонија во Европската унија ќе ја влоши и дестабилизира ситуацијата во регионот, изјави бугарската вицепремиерка, Екатерина Захариева.

Бугарија го поддржува почетокот на разговорите и нивно одложување за март следната година ќе претставува огромна грешка, оцени Захариева.