Зоран Заев: Ќе се отворат 4577 нови работни места

170 компании ќе добијат финансиска поддршка преку Планот за економски раст, за набавка на нови машини и опрема или за инвестиции во објекти и земјиште. Вкупните инвестиции во овие 170 компании изнесуваат 230 милиони евра, со што се отвораат 4577 нови работни места, од кои во 2018 година се веќе вработени 2117 лица. – Ова го порача премиерот Заев преку својата фејсбук страница, каде објави и фотографија: