Кумановец со воздушна пушка пукал кон соседите и им се заканувал

Против 42-годишно лице од Куманово поднесена е кривична пријава за предизвикување општа опасност.

„На 13 јули, на улицата 15 Мај во Куманово, пријавениот од својот дом со воздушна пушка испукал во правец кон куќата во сопственост на С. П., при што направил оштетување на фасадата, а потоа упатил закани за животот и семејството на С. П.“, јави МВР за овој случај.