Маж се запали пред седиштето на ООН во Женева (ВИДЕО)

Мажот имал германско државјанство и засега не се познати мотивите на замозапалувањето , во време кога вртаботените во агенцијата влегувале на работа на почетокот ан работното време во 7.40 часот.

Очевидците велат дека слушнале писоци и виделе човек кој се полил со петролеј и се запалил . Веднаш пристигнал желикоптер на итната помош и мажот бил однесен во болнбица со 80 проценти изгореници на телото.

Simon Bradley@sibradley1

Syrian Kurd from Germany who set light to himself outside UNHCR in Geneva helicoptered to Geneva University Hospital

Embedded video

Не е позната неговата сегашна здравствена состојба.