Македонија на 17-ти место според „Дуинг Бизнис“

0
70

17 место за Македонија според Дуинг Бизнис. Земјава лани беше на 10тото место. Но, од Светска банка смируваат, велат дека падот од 7 места е поради променетата методологија која ги пресметува условите за водење бизнис.

Во извештајот земјава се споменува како една од најдобрите 20 држави во светот за водење бизнис, во конкуренција со 190 држави.

Дуинг Бизнис нотира дека, земјава направила промени во делот на вработувањето, како намалување на должината на пробниот период, воведување приоритетни правила во случаите со отпуштања од работа заради вишок, превработувања и отпремнини.