Мигрантите од камионот на смртта немаа шанси да преживеат: 39 лица умираа полека во ладилникот на пат кон Британија

Во ладилник и без воздух 39 мигранти немаа шанса да преживеат. Не можеа да се спасат и никој не можеше да ги слушне. Дејли Мејл пишува дека 38 возрасни лица и еден тинејџер се смрзнувале до смрт во „апсолутно ужасни“ услови додека на товарниот брод од Белгија се обидувале да стигнат до Велика Британија.

Наводно ладилникот во кој температурата била минус 25 степени Целзиусови ако работела, а се користела за превоз на кекси. Мигрантите во него биле најмалју 15 часа пред да ги пронајдат мртви во средата во Екекс, Но можно е во ладнилникот да биле и подолго време