Нема договор меѓу МОН и СОНК

Министерството за образование и Синдикатот за Образование, Наука и Култура не најдоа заеднички јазик за зголемување на платите на просветните работници повеќе од 10%. Сепак двете страни се согласија да продолжат средбите се до изнаоѓање на прифатливо решение. Министерот Адеми уште еднаш повтори дека штрајкот најавен од СОНК е непотребен.