Палмер во Скопје, Заев во Брисел: „Нема стабилна Европа доколку Балканот е ранлив“

САД силно ја поддржуваат Македонија и нејзината европска перспектива, потенцира специјалниот претставник на државниот американски секретар за Балкан, Метју Палмер. Причината за неговата посета во Скопје е токму за повторно да ја потврди и зајакне поддршката,

-Тука доаѓам веднаш по ратификацијата на Протоколот од Сентот на САД за членство на Северна Македонија во Североатлантската Алијанса. Ова е најповолното време да се биде тука, исто така по неодамнешната посета на американскиот државен секретар, Помпео, за да ја потврдам и зајакнам силната американска поддршка за Северна Македонија, и за нејзиниот европски пат и перспектива“, рече Палмер.

Извор тв21