Повредени градежни работници во Куманово (ДПЛ)

Од десетте повредени градежни работници во Куманово, двајца се во критична состојба и веднаш се префрлени во Ургентниот хируршки центар во Скопје, други двајца се здобиле со тешки повреди , но не се во животно-загрзозувачка состојба, а останатите се стабилни и се задржани во кумановската болница, информираа надлежните од болницата. Работниците се повредиле додека извршувале градежни активности претпладнево на локација на улиците „Васко Карангелевски“ и „Авној“ во Куманово, во населбата „Зелен Рид“ додека изведувале градежни активности помеѓу мрежи од арматури.