Половина милион граѓани живеат во сиромаштија

0
159

Близу пола милион луѓе во Македонија живеат под прагот на сиромаштијата. Надлежните од друга страна велат дека е рано да се коментира владините мерки и дали пакетот на закони за социјална реформа, кој беше донесен во мај годинава има ефект врз намалувањето на сиромаштијата.

За резултати, треба да се почека до наредната година.

Првиот човек на Филозофскиот факултет , Ратко Дуев нагласува дека за проблеми кои се важни за цело општество, сите засегнати страни мораат заедно да работат.