Почнува аудио-снимањето на судските рочишта во Кривичен

0
118

Техничката опрема за аудио-снимање на судските расправи ќе биде промовирана денеска во Кривичниот суд.

Опремата донирана од амбасадата на САД во Скопје, денеска за првпат ќе се користи за снимање на судско рочиште.

Делегација на амбасадата на САД предводена од амбасадорката Кејт Мари Брнс, по тој ќе го посети Судот.