Се урна воен авион Ф-16 во Германија

Воен авион Ф-16 се урна во населена област во близина на германскиот град Трир.

Полицијата на градот Трир ги предупредила локалните жители да не се движат во областа каде паднал авионот, бидејќи во тек е операција за спасување.

Полицијата исто така истакнала дека на местото на несреќата се излеала голема количина на керозин.