Спасовски на работни средби во Охрид и Вевчани, се набавуваат нови пловни објекти за езерската полиција

„При денешната работна посета на Полициските станици – за граничен надзор Охридско езеро и за гранични работи Свети Наум, со колегите од охридската сообраќајна полиција, како и средбата со градоначалникот на општина Вевчани, Сашо Јанкоски, разговаравме за состојбите и активностите во тие организациони единици при МВР, како и за степенот и квалитетот на соработката и комуникацијата меѓу полицијата и граѓаните во оваа локална средина“, рече министерот Оливер Спасовски по завршувањето на работната посета на Охрид и Вевчани.