Таравари: Ние сме против каменоломот, ако треба ќе протестираме, јас прв ќе излезам

„Министерот Бектеши треба да знае дека откако општина Гостивар се консултираше со локалната заедница, при што сега имаме од тие податоци дека не се согласуваат со отворањето на каменоломот, јас ова ќе го терам до крај, дури доколку жителите почнат протести, јас ќе бидам првиот кој ќе им се приклучи бидејќи министерот Бектеши ќе сфати дека ништо не е табу.“, рече Арбен Таравари во емисијата #10МИНУТИ.