Тимоние: Маркетиншки трикови и нереални очекувањата за старт на преговорите

0
70

Маркетиншки трикови и нерелани очекувањата на земјава дека ќе ги почне преговорите со ЕУ само врз основа на Договорот од Преспа и геополитиката, а не врз основа на реално спроведени реформи. Вака денеска францускиот амбасадор во Македонија ја правдаше одлуката на Макрон да го блокира датумот за земјава. Тимоние притоа рече дека Франција постојано предупредувала дека реформите не се доволни, но била игнорирана, додека пак други давале нереални ветувања.