Тужба против државта поради загадениот воздух

0
79

Намалувања на платите на министрите кои беа надлежни да го спроведат владиниот план за чист воздух, забрана за возење службени автомобили се дел од барањата на адвокатското друштво Апостолоски кое ќе ја тужи државата против загадувањето на воздухот.

Ако правдата не ја добијат пред домашните судови, подготвени се да затропаат на вратата на судот во  Стразбург.

Податоци на веб страницата на МОЈ ВОЗДУХ и денеска покажуваат зголемено ниво на ПМ10 честитски во воздухот.