Убиецот на Мартин се предал сам, се криел и во Србија

Скопјанецот Филип Секуловски од неделата не е на листата на бегалци на Министерството за внатрешни работи. Полицијата соопшти дека 25-годишното момче е приведено и пренесено во истражниот затвор „Скопје“. Осомничениот за убиството на фудбалерот Мартин Јанушев, извршено пред речиси две години во населбата Аеродром, се предал сам. Не се знае што го мотивирало конечно да ѝ се предаде на правдата ниту, пак, каде ги минал последните две години додека по него трагаше и Интерпол. Според непотврдени сознанија, кратко по убиството, Секуловски побегнал во Србија.