Убиецот на Нешковски, Игор Спасов во бегство

0
59

Ликот и името на Игор Спасов од попладнево е на наредба за приведување, а полицијата го бара на домашна адреса и во родниот Штип. Од првата потрага ќе зависи дали ќе биде распишана потерница по поранешниот специјалец, и осуден за убиството на Мартин Нешковски. Штипскиот суд ја распишал наредбата откако во петокот Спасов не се вратил на издржување на казната затвор во Идризово. Спасов изминатите 14 месеци од лани во август до сега бил на слобода откако штипскиот суд му ја прекинал казната поради здравствени причини.