(ВИДЕО) Дали може Камчев од жртва да стане обвинет во „Рекет“

Државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески за ИРЛ изјави дека обвинителството не постапува селективно кон ниту едно лице за кое има индиции или докази дека е инволвирано во случајот „Рекет“.  Во тоа, вели јавноста ќе се увери во текот на судската постапка, кога ќе бидат презентирани сите докази.

„Јавноста ќе може тогаш комплетно да процени преку вас медиумите дали ние определени работи сме ги испитале или не сме ги испитале докрај, кои се нашите докази во делот на предлагањето на одредена одлука и дали селективно сме постапувале кон одредени лица. Навистина овој предмет доби малку повеќе медиумски простор и најотворено да кажам имаше многу шпекулации. Но, јас очекувам дека во текот на судењето јавноста ќе се увери дали ние сме работеле доволно за да го истражиме предметот и дали селективно сме се однесувале кон определени сторители или кон определени дејствија за тој настан“, рече Јовески.