Видео: Меркел падна качувајќи се на бина

Меркел загуби рамнотежа додека се искачуваше на подиумот и падна на колена, но брзо стана и тргна кон микрофонот.

Канцеларката на говорницата рече дека не ги видела скалите и дека во иднина повеќе ќе внимава.