Влезот на Северна Македонија во НАТО нема да влијае врз воените обврски на САД, порача Трамп

Претседателот на САД Доналд Трамп испрати писмо до претседателот на Сенатот, во кое се вели дека влезот на Северна Македонија во НАТО Алијансата нема да има ефект на зголемување на процентот на уделот на САД во Буџетот на НАТО.

„Вклучувањето на Северна Македонија во НАТО не ја намалува способноста на САД да ги исполнат нивните воени обврски надвор од Северноатлантскиот регион“, напиша Трамп во писмото.