Во Германија уапсен Јетон Љужа, обвинет за убиството на Саздо

Германската полиција го уапси Јетон Љужа, третообвинетиот за убиството на дваесетгодишниот Никола Саздовски -Саздо, што се случи пред една година во скопската населба Автокоманда.
Од Министерството за внатрешни работи потврдуваат дека Љужа кој се бараше со меѓунаордна потерница е уапсен во Хамбург и се наоѓа во екстрадиционен притвор. Министерствто сега треба даги обезбеди документите од судот за за ова осомничено лице и да ги предаде во Министерството за правда кое треба да ја води екстрадиционата постапка.
Според обвинителниот акт, Беља и Демири заедно со Ј. Љ. (19), кој е во бегство, на 29 јуни минатата година крвнички го претепале Саздовски на автобуската постојка пред фабриката „Алкалоид“ на булеварот „Александар Македонски“ во Автокоманда.