ДКСК иницира кривична постапка против Мерко за набавка на луксузно возило

Државната комисија за спречување на корупција денеска иницираше поведување постапка за кривично гонење пред недлежното Јавно обвинителство за градоначалникот на Општина Струга, Рамиз Мерко, поради извршување на функцијата спротивно на начелата на законитост и интегритет и на јавниот интерес и интересот на општината, потврдено се наводите на извршената ревизија.

Имено, ДКСК оформила предмет за Мерко и набавката на луксузниот автомобил „Ауди А6″ во Општина Струга.