Заев: Младите ни се сѐ!

Младински додаток од 3.000 денари месечно за младите вработени во производството;
Грантови од 10.000 и 20.000 евра за млади земјоделци;
Младинска картичка за попусти;
Бесплатни ИТ обуки за дигитални вештини;
Зголемување на опфатот на образовниот додаток;
Вклучување на младите во сите нивоа на креирање политики и носење одлуки;

Вложуваме во младинскиот капитал за да ја зголемиме продуктивноста и да овозможиме услови младите тука да останат, да ја градат и развиваат својата земја. Младите ни се сѐ!“, напиша премиерот Зоран Заев во опис на видеото кое го објави на својот Фејсбук профил.