Канцеларијата на ЕУ во Македонија додели новинарски награди за тематика поврзана со Скопје

На конкурсот пристигнале 12 текста, а преку формирано жири, за најдобри беа избрани есеите на Тони Цифровски, Анита Никушева и Тони Димков. Наградите беа доделени од страна на евро амбасадорот Самуел Жбогар, а манифестацијата беше одржана во просториите на ЕУ Инфо центарот.