Нападнати тројца новинари во Скопје

Синоќа, од страна на поголема група 7-8 луѓе, на излез од угостителскиот објект „Александрија“, нападнати биле  новинарите Љупчо Цветановски, Дејан Андоновиќ новинар во 1ТВ и Петар Серафимовски од Македонско Радио.

Мотивот за нападот и идентитетот на напаѓачите засега се непознати.

Пред нападот немало никаква причина или претходна расправија. На лице место била повикана полиција.