Патници повредени при нагло сопирање на автобус со број 19

Двајца патници кои се превезувале со автобус број 19 се потешко повредени кога возачот бил принуден нагло да го сопре автобусот откако патот му го препречил автомобил. Несреќата се случила пред неколку минути во близина на училиштето „Петар Здравковски Пенко“. Покрај потешко повредените патници, во незгодата со полесни повреди поминале уште двајца патници од автобусот кои во моментот на наглото сопирање изгубиле рамнотежа и паднале. Повредените лица се испратени на лекување во Клиничкиот центар и не се во животна опасност.