Полиграфот нема да биде доказ во процесот за убиството на Пино Секондо

Не се чувствувам виновна и ништо од ова што е напишано во обвинението против мене не е точно, рече дваесет и две годишната Анѓела Ѓоргиевска на стартот од судскиот процес, каде е обвинета за соучество во убиството на четири години постариот Пино Секондо во декември минатата година.

Нејзиниот адвокат Еленко Миланов смета дека Ѓорѓиевска е обвинета без ниту еден доказ. Тој посочи дека ќе биде докажано оти неговата клиенка немала никаква поврзаност убиството на Пино.

Мајката на убиениот Пино Секондо, Маја Трпковска се појави во судот како прв сведок на обвинителството, раскажувајќи за нејзиното убиено дете, како дознала дека тој исчезнал и низ што се поминала од неговото исчезнување.