Почина Жарко Луковски

Поранешниот главен извршен директор во „Т-мобиле“, Жарко Луковски, починал денеска во Скопје.

Бизнисменот Луковски беше и меѓу обвинетите од Специјалното јавно обвинителство, во случајот “Базни станици”, кој го водеше обвинителката Лиле Стефанова, каде беше осомничен за злоупотреба на над 3,5 милиони евра во корист на Бетон АД Скопје а на штета на акционерите на „Т-мобиле“ , меѓу кои и државата